Kada sastavljate sebi ishranu za potenciju, vredi uključiti proizvode koji pogoduju proizvodnji hormona testosterona, što ima značajan uticaj na kvalitet erekcije. To se postiže, na primer, cinkom – presudnim elementom u funkciji muške prostate. Redovna konzumacija proizvoda dobrih za vitalnost muškaraca takođe ima dugoročne pozitivne efekte. Lagana ishrana bogata potrebnim mineralima i hranljivim sastojcima takođe će doprineti održavanju dobre fizičke spremnosti, ojačaće srce i cirkulatorni sistem, što će se pretvoriti u uspešan seksualni život dugi niz godina.

Vitamini za potenciju

Cink ima neke važne prednosti za muškarce. Neophodan je čak i za sintezu testosterona i proizvodnju sperme. Cink se može naći u hrani kao što su: mekinje, orasi, pravi integralni hleb, plodovi mora. Jednako važan kao i cink je i selen – snažan antioksidant prisutan u spermi. Svakom ejakulacijom njegov rezervoar se iscrpljuje. Sastavljajući dijetu za visoku potenciju, trebali biste potražiti proizvode bogate selenom: seme bundeve,riba, braon pirinač, nemasno meso, npr. živina. Ako želite da osigurate pravilnu sintezu polnih hormona, setite se hrane koja je bogata vitaminom E, koji dodatno pomaže u održavanju vitalnosti, izdržljivosti i zdravlja kod muškaraca zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima. Vitamin E je prisutan u orasima, bademima, žitaricama i masnoj ribi. Dobre za potenciju su omega-3 masne kiseline koje možete pronaći u masnoj morskoj ribi i neprerađenom lanenom ulju i složeni ugljeni hidrati prisutni u integralnim žitaricama.

Hrana za bolju erekciju

Hrana za bolju erekciju takođe treba da sadrži kakao i proteine. Supstance koje sadrže povećavaju protok krvi u penis, produžavajući trajanje erekcije. Na primer, dobro rešenje je desert napravljen od kakaa, oraha i badema. Može poslužiti kao savršeni uvod u seksualno iskustvo. Odličan dodatak večeri može biti čaša crvenog vina koje opušta i poboljšava cirkulaciju krvi, što može biti korisno u mnogim situacijama. Povrće i voće takođe su dobri za potenciju. U ishrani muškarca koji brine o kvalitetu svog seksualnog života ne može nedostajati celer, šparoge i šargarepa – povrće bogato mikroelementima. Seme bundeve, koje sadrže puno vitamina E, beli luk i peršun, takođe su dobra ideja. Hrana za bolji seks takođe treba da sadrži voće, posebno grožđe bogato flavonoidima i nara koji sadrže fitoestrogene.

Hrana za erekciju – značaj Arginina

Ako je muškarac ljubitelj mesa, ćuretina ili govedina bogata argininom treba da budu ključna komponenta njegove dijete za bolju erekciju. Arginin je neophodan za proizvodnju azotnog oksida, koji je presudan za pravilnu erekciju. Arginin je takođe prisutan u: lanenom semenu, integralnim proizvodima, semenu suncokreta i susama, orasima, skuši.

Začini za bolji seks

Ako muškarac voli intenzivne arome, dobra ideja je dodati začine koji poboljšavaju snabdevanje krvi reproduktivnim delovima i imaju divan uticaj na potenciju, to su naprimer: đumbir, curcuma, muškatni oraščić, crna gorušica, bosiljak, korijander, cimet, kardamom, karanfilić, aleva paprika, vanilija, anis, kafa, crni biber.

Hrana za loš seks

Proizvodi koji se generalno smatraju nezdravim i nekvalitetnim proizvodima imaće negativne efekte na potenciju muškaraca. Zbog toga hrana za mušku potenciju ne bi trebalo da sadrži sledeće komponente:

  • jednostavne šećere (dovode do dijabetesa i erektilne disfunkcije)
  • so (njen višak može prouzrokovati arterijsku hipertenziju i erektilnu disfunkciju)
  • alkohol (smanjuje seksualne performanse i nivo testosterona)
  • nezdrave transmasne kiseline prisutne u margarinu niskog kvaliteta, krem keksima, slojevitim kolačima i pomfritu
    (povećavaju loš holesterol, doprinose dijabetesu, gojaznosti i erektilnoj disfunkciji).

Ne bi trebalo da jedete jela brze hrane, masno meso, narezke, konzerviranu hranu, masne mlečne proizvode, posebno previše sira. Osim nezdrave masti, velike količine soli mogu se naći u instant obrocima, instant supama, gotovim sosovima, majonezi i čipsu. Izbegavajte duboko prženu i visoko prerađenu hranu, kao i jela od belog brašna. Njihova konzumacija pre seksualnog susreta može dovesti do pospanosti i značajnog smanjenja seksualnih performansi.