Svakom od nas je „prvi put“ drugačije i svi ga pamtimo na svoj način.

Moj PRVI PUT – muška priča

Moje prvo pravo seksualno iskustvo bilo je dobro i brzo. Ali ja sam muško, pa to nije veliko iznenađenje. Ja sam bio napaljen u svojoj 18, ona 20 i očito mnogo iskusnija. Bili smo poznanici iz škole, ali onda smo se slučajno ponovo sreli na fakultetu i počeli da se družimo. Imala je lepu talasastu plavu kosu, vitku građu i potpuno fantastičan stav. Postali smo prijatelji, često se družili i naravno, želeo sam je, ali ona je samo želela da ostane prijatelj. Bio sam mlad, napaljen i frustriran. Imao sam nekoliko devojaka tokom godina, ali nikada nisam imao seks, jer sam uvek bio oprezan, uvek sam birao „dobre devojke“, što me je toliko frustriralo. Privlačile su me dobre devojke, ali duboko u sebi, tamo gde raste pritisak, takođe sam želeo da imam nekoga kome je bilo dovoljno stalo do mene. Budući da mi je bila prijateljica, mogla je da vidi moju „teskobu“, a jednog dana nakon večere jednostavno se sažalila. U osnovi se samo skinula, povukla me i pustila unutra. Bilo je čudno, divno, senzacionalno i eksplozivno. Bila je ljubazna, brižna i znala je šta treba da radi. Posle je rekla „sad kad si to učinio, dečko, sledeći put će biti bolje “. I to je bilo to, moj prvi seks. Osećao sam se fantastično. Rekla je da sam dobar. Bila je ljubazna. Moj prvi put je bio izuzetan. Sve što sam očekivao i više od toga.

Moj PRVI PUT – ženska priča

Nisam mogla da masturbiram. Bila sam prestravljena seksom i izuzetno uplašena penisa. Bila sam uverena da nikada neću imati seks. To sam rekla mom prijatelju, koji je bio je vrlo osećajan. Jednom kad smo počeli da pričamo o mom stidu, uveravao me je da možemo da imamo seks. Počeli smo polako, proveli mesec i po dana upoznavajući se sa svojim telima. Nešto nam je upravo te srede reklo da je taj dan. Bila sam ispunjena iščekivanjem kad je ponovo proverio da li je kondom na mestu. Bila sam toliko uzbuđena. Držao me je za ruku i pitao me da li sam sigurna u ovo. To mi je bilo prvi put. Uverila sam ga da sam više nego sigurna. Nisam osećala bol. Samo čisto zadovoljstvo. Bio je nežan na sve prave načine.

Ali nešto u meni se promenilo. Osećala sam se kao da smo sada povezani telom i dušom, zvuči kao stereotip, znam. Bila sam ispunjena tolikom ljubavlju prema njemu u tom trenutku. Oboje smo to osetili. Usred svega toga, izjavio je „volim te“. Ništa bolje ne otključava žensku strast od poljubaca, polaganih i senzualnih. Zakasnili smo na večeru. Njegovi prijatelji su znali šta se događa, to je bilo ispisano po našim licima. Moja osećanja ljubavi nisu nestala kad se završilo. Bio je to jedan od najboljih trenutaka u mom životu. Iako ga više nema u mom životu, nastaviću da ga cenim. Bio je neverovatan i strpljiv i pokazao mi je kako pravi seks sa puno ljubavi treba da bude. Zauvek sam mu zahvalna.

Prvi put, prvi seks i saveti

Evo šta se dešava kada izgubite nevinost. Možda će biti bolova i krvarenja kada vam penis ili prsti prvi put uđu u vaginu, ali to se ne događa svima. Neki žene prirodno imaju više himenskog tkiva od drugih – ovaj bol i krvarenje mogu se desiti kada im se himen istegne. Ako bol i krvarenje ne postanu nakon što prvi put imate vaginalni seks (penis u vagini), s vremenom polako možete prstima razvući tkivo himena da bi bilo manje bolno. Takođe možete imati bol ili iritaciju tokom vaginalnog seksa ako vagina nije dovoljno podmazana (mokra). Sasvim je normalno da nemate puno vaginalnog podmazivanja i ne znači da nešto nije u redu sa vama ili vašim partnerom.

Upotreba lubrikanta može vam pomoći da seks učinite ugodnijim. Ponekad trenje tokom seksa izaziva iritaciju penisa, ali upotreba lubrikanta to može popraviti. Ali jedan od najvažnijih delova pripreme za seks je upotreba kontracepcije i kondoma za sprečavanje trudnoće i polno prenosivih bolesti.

Analni seks može povrediti prvi put (i svaki put) ako ne koristite podmazivanje. Koža na anusu i rektumu je nežna i ne podmazuje se na način na koji to rade vagine. Dakle, upotreba maziva smanjuje trenje, što pomaže u sprečavanju bolova i kidanja. Neki ljudi ne vole kako se osećaju pri analnom seksu, čak i ako rade sve ove stvari – to je potpuno normalno i u redu. Niko ne bi trebalo da ima seks koji se oseća nelagodno ili bolno. Ako te nešto boli, prestani.