U odnosu na hladne zimske dane letnji period je vreme kada su seksualni apetiti znatno veći. Više nego u bilo koje drugo doba godine, a tome u prilog govori i povećano korišćenje sajtova za upoznavanje. Leti takođe raste i prodaja kondoma i to je očigledni dokaz da želimo više seksa sa ljudima koje ne poznajemo tako dobro.

Jedan od razloga za to je povećanje lučenja hormona serotonina zbog veće izloženosti suncu. Povećani serotonin znači bolje raspoloženje, pa smo otvoreniji za nove stvari i nova poznanstva. Letnja vrućina čini nas pomalo divljim. Voljni smo i spremni da začinimo seksualni život i isprobavamo nove stvari.

Korisnici sajtova za upoznavanje svakodnevno tragaju za jednokratnim seksom, jer to je ono što im treba leti, seks na jednu noć.

Šanse za seks na jednu noć su vam mnogo veće leti nego zimi. Evo i zašto.

Čari seksa na otvorenom

Šumarak, zalazak sunca, povetarac koji vam miluje golu kožu. Leti to morate probati! Neka spoljni svet bude vaše igralište za uživanje.

Znoj potencira seksualno uzbuđenje

Telesni ,,sokovi“ će još više rasplamsati strasti i razbuditi želju za seksom. Partnerovo znojavo telo jednostavno nas mami da ga diramo.

Viši nivo serotonina

Leto podrazumeva i više druženja i aktivnosti na otvorenom. A ako dok ste napolju sa prijateljima ne razmišljate samo o tome koliko želite da ste kod kuće za kompjuterom, verovatno ste srećni, smejete se i lepo se provodite. Kad smo srećni, nivo serotonina raste, što, pogađate, pojačava i želju za seksom.

Zgodne devojke i dobri frajeri su svuda oko vas

Devojke u šortsevima i letnjim haljinama… Momci u majicama kratkih rukava… Najbolje od oba pola seva svuda oko vas. Svi se trude da pred leto izgledaju što je bolje moguće, pa je veći broj onih koji u tom periodu treniraju. Više vežbi, pored zategnutog tela znači veću proizvodnju endorfina, pojačanu cirkulaciju, a to dovodi do veće seksualne želje.

Ali to nije sve. Istraživači veruju da smo zahvaljujući uticaju drevnih predaka i dalje biološki programirani da smanjimo seksualni nagon u zimskim mesecima, a povećamo ga u letnjem. Smatra se da je prezimljavanje sa nižim libidom služilo za očuvanje energije tokom hladnijeg vremena. Zimi pada nivo testosterona i serotonina i proizvodi se daleko više hormona spavanja-melatonina, što stvara potrebu da se odmoramo i jedemo više, ali i snižava naš libido.